Banner miljoenenkwartier

Een Gentse Luxe drank uit het interbellum komt opnieuw tot leven.

Geïnspireerd op de Franse Picon,
geperfectioneerd met Vlaamse ambacht!

Jean-Marc Laridon

Jean-Marc Laridon,

een Franse dokter vestigde zich in 1924 in een villa aan het Paul de Smet de Naeyerplein in Gent, waar hij tot zijn dood in 1944 met zijn gezin woonde. Ongeacht de mooie villa leefde hij en zijn gezin een bescheiden bestaan.
‘Den dokteur’ stond in de buurt gekend als een excentrieke dokter die vaak alternatieve geneesmiddelen voorschreef door middel van kruiden zo oud als de mensheid zelf. Over de dokter zelf is weinig geweten. Toch reikte Dr. Laridon’s bekendheid tot ver buiten de grenzen van Gent. De oorzaak was een Frans ‘medekamenten’ drankje op basis van sinaasappel, kina en gentiaanschil geweekt in brandewijn met koortsverdrijvende en dorstlessende eigenschappen, ook wel bekend onder de naam amer of zijn commerciële merknaam Picon. Het waren heus geen zieke mensen die zijn drank nuttigden. De sinaasappel likeur bleek niet alleen genezend te zijn, zijn zacht bitterzoete smaak bleek het favoriete aperitief te zijn voor de beaumonde van die tijd.*

Handtekening JM

Anno 2022

Vandaag blazen we Dr. Laridon’s recept nieuw leven in en geven we het een naam waar zijn drank de oorsprong vond:
het Miljoenenkwartier,
met Franse backline Amer de Gand.

Een Frans traditioneel recept,
geperfectioneerd met Vlaamse ambacht.
Zalig als aperitief en als degestief!

Aperitief & digestief

Een echte Amer de Gand, drink je puur on the rocks met een schijfje citroen of sinaas.
Volg je liever de Franse traditie in combinatie met ⅔ droge witte wijn of champagne of een Belgisch biertje? Met Miljoenenkwartier, Amer de Gand geniet je van een zaligheid en reis je met jouw gasten terug naar de années folies, de jaren na de eerste wereldoorlog. Een periode van vrede, vreugde en volop profiteren van het leven tussen woelige tijden.
Geniet, maar drink met mate.

Amer de Gand

Miljoenenkwartier in uw zaak?

Neem contact met ons op.

© 2023 All Rights Reserved.

*Boven vermeld verhaal is een mix van facts en fiction. Namen en plaatsnamen werden aangepast. Elke gelijkenis met bestaande  personages berust op louter toeval.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0