Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

Manke Fiel gin is een hoogwaardige distilled gin uit Asse. 2 vrienden, Pepijn Vertonghen en Dries Dauwe stelden het unieke recept samen uit liefde voor de streek en zijn geschiedenis. Door het gebruik van verschillende botanicals waaronder ook gedroogde hop uit eigen streek krijgt de gin zijn verfijnde, kruidige en zachte smaak.

De gin werd genaamd naar Manke Fiel die ook ver na zijn tijd wellicht een van de meest typische volksfiguren uit Asse en omstreken was.

Met deze Assese gin willen we de legende rond Theofilius Van Vaerenbergh terug onder de mensen brengen zodat Manke Fiel niet snel vergeten wordt. Astablieft Merci!

The perfect serve

Manke Fiel Glas

Manke Fiel gin & tonic serveer je best in een groot bolvormig glas met veel ijs. Voeg hier 5 cl Manke Fiel gin aan toe en leng aan met minimum 10 cl Fever Tree Mediterranean tonic. Garneer met een takje verse tijm of rozemarijn en geniet!

Voor de smaak kozen de vrienden voor een balans tussen citrus en kruidig met florale accenten. “Druppel voor druppel kreeg deze gin zijn smaak. Er worden tal van botanicals gebruikt. De hop en oranjebloesem zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de citrus en florale accenten. Kardemom, kruidnagel en muskaatnoot voor de pittigheid. De gin is krachtig, maar zacht van inborst. Zoals de Assenaar.” Lacht Pepijn.

“Als hopsoort hebben we gekozen voor Golding, een variëteit die we lokaal cultiveren en florale en citrus aroma’s bevat”.

#Manke Fiel en zijn kastars

Pepijn Vertonghen

Bezieler

Pepijn Vertonghen, Assenaar en grondlegger van het idee stelde een team samen en bracht de legende van Manke Fiel spiritueus tot leven.

Dries Dauwe

Producent

Dries Dauwe, goede vriend van Pepijn, is oprichter van The Brewing Community. Met zijn uitvinding The Lab Brewer, een cold drip toestel kan iedereen thuis unieke drankjes produceren.

Thomas Boone

Distributie

Thomas Boone, eigenaar van De Smaakmarkt neemt de distributie en verkoop voor zijn rekening.

Bart Van Ransbeek

Creative

Bart Van Ransbeek, ontwikkelde de fles. Hij woont in Asse en is werkzaam als zelfstandig visueel designer bij Tinctorius.

Joris Vanderveken

hopteelt

Joris Vanderveken, hopcoördinator en kleinzoon van een hopteler. “Als hopcoördinator werk ik volop aan een nieuwe toekomst voor de lokale hopteelt en verwelkom daarom graag dergelijke verfrissende samenwerkingen.”

#DeMarsjangs

Voor de lokale distributie van de gin is de Smaakmarkt verantwoordelijk. “Wie anders weet kwaliteit, smaak en lokale producten te combineren in 1 lunchhuis.

Steenweg 36
1730 Asse
0465 02 05 13

Wijnbar-T

Huinegem 44 b
1730 Asse

De Bierschuur

Pastoor Cooremansstraat 7
1702 Dilbeek

Vinenco – Vancaster / Bernard

Notstraat 17/A
1730 Asse

De Bondt-Jespers Bvba

Nerviersstraat 102
1730 Asse

Horta (Van Rossem)

Assesteenweg 115
1740 Ternat

Kwaliteitsslagerij Adelheid

Dendermondsesteenweg 67
1730 Asse

3 Up A Tree Bvba

Kaaitvaartstraat 9
1760 Roosdaal

Korboo

Dorpstraat 17
Brussegem

Contacteer ons

    Shopping cart0
    There are no products in the cart!
    Continue shopping
    0